Temel olarak, delikli gözler iki gruba ayrılır. Bedenden gelen tel, bir halka yapılır. Bu klasik delikli göz iğne tanımıdır. Bazı iğnelerde ise, bilhassa büyük, kalın iğnelerde bu pek mümkün olmaz. Çünkü beden telinin kıvrılması için, sert ve sağlam değil, yumuşak çelik vs. olması gerekir ki, bu istenmez. Bu durumda iğne bedeninin ucuna, tıpkı dikiş iğnelerinde olduğu gibi bir delik açılır.

Fakat tipik, gündelik kullanım için olan iğnelerde söylediğimiz gibi beden teli öylece bir halka yapılarak kullanılır. Böyle bir takım model de; halka, tel kıvrıldıktan sonra bedene kaynatılmıştır. Böylece yükte açılması engellenir. Büyük kavgacı balıkların avında bu modeller tercih edilmelidir.


Bu tür iğneler, klasik delikli göze sahip olmalarına karşın bu gözde hazır bir halka takılı olarak satılırlar. Genelde hem göz hem halka güzelce kaynatılmış olur. Halka, gözün içinde rahatça hareket edebilir. Bu tür iğneler canlı yem kullanımında öne çıkarlar. Sinarit gibi yem ne kadar canlı ne kadar sağlamsa o kadar seçici olan balıklar için uygun seçimdirler.
Bağlanan misina bir hayli kalın ve dolayısıyla sert olacaktır. Doğrudan göze takılırsa, iğneyi kasıp, yemin doğal hareketini bozar. Halka ile bağlandığı takdirde halka ve iğne rahatça hareket edeceği için yemin doğal hareketi olabildiğince korunmuş olur.
Sık görülen bu gibi ayrıntılar yanında fırdöndü gözlü iğneler halkası açık satılan iğneler gibi varyasyonlarda mevcuttur. Örneğin halkası açık satılan iğneler, sahtelerin vs. iğnelerini değiştirmek için kullanılır. Halka açık olduğundan kolayca geçirilir sonra halka sıkılarak kapatılır. Bu gibi avın niteliğinden ziyade pratik kullanıma yönelik iğneler elbette çok geniş bir tür yelpazesine sahip olabilecektir.
Genel olarak açılı göze sahip olan iğneler kalın bir malzemeden kuvvetli olarak yapılırlar. Daha fazla tasmalama kuvveti ister ve taşıyabilirler. Sert çeneli güçlü balıklar için bu tür iğneler daha uygundur. Özellikle kuvvetli atılan tasmanın etkili olması için bu tür bir bağlantı ve düğüm gereklidir. Elbette böyle güçlü ve büyük balık aynı zamanda daha kalın misina gerektirmektedir. Düz delikli iğneler ise nispeten daha ince beden ile yapılırlar. Daha küçük tasma kuvveti ve ince misina ile kullanılırlar.
İlk bakışta, açılı göze sahip olan bir iğnenin, düz göze sahip olana göre daha güçlü olacağı söylenebilir. Kalbur üstü bir marka için, açılı göz kullanmışsa, iğnenin son derece güçlü olduğunu düşünmek isabetli olur.
Eğer açılı göz olan iğneyi, düz gözlü iğnelerde olduğu gibi bağlarsanız, bu iğnede pek adiymiş dersiniz. Çünkü açı nedeniyle iğnenin ucu, balıktan uzaklaşacak şekilde hareket eder.Bu hususa özellikle önem vermek gerekir.


Bu ise “aşağı dönük” halka olarak anılır. Bu tür iğnelerde yem iğnenin sırt tarafında olacaktır. (Fly yemler gibi) Beden üzerinde damakları olan ve iğnenin sırtında yemi tutan iğnelerde bu şekilde kullanılabilir.

Bu tür iğneler silikon kurtlar ve balıklar vs. için uygundurlar.